Снимка: архив "Булфото"
fallback

Арестуваната и отстранена кметица на "Младост" Десислава Иванчева помоли съдът да я освободи от ареста заради влошеното й здравословно състояние.

Иванчева призова съдиите да бъдат снизходителни и да я пуснат, защото пие антидепресанти и не се чувства добре. Освен това има паник атаки и тумор на хипофизата, пише "Труд".

Oще по темата

Отстранената кметица припомни желанието си да се подложи на ин витро процедура и поиска да се изследва в болница, за която имала направление за 1 август.

Съдът заседава по искането на Иванчева да бъде променена мярката й за неотклонение и реши да я остави в ареста.

Според адвокатите й няма опасност тя да се укрие или да извърши друго престъпление. Защитниците обаче помолиха мярката й да не бъде променяна в парична гаранция, защото Иванчева не работи и няма да може да плати.

Бившата кметица бе арестувана по обвинение, че е взела подкуп от 56 хил. евро от строителния предприемач Александър Ваклин, за да му помогне във взимането на разрешително за строеж.

От прокуратурата обаче днес отново настояха Иванчева да остане зад решетките, защото срещу нея има достатъчно доказателства.

По време на заседанието днес стана ясно, че Иванчева е опитала да манипулира системата в община "Младост" и с помощта на деловодителката забавените преписки да бъдат пренасочени към нейните заместници.

Така тя целяла да покаже, че проблемите идвали не от нея, обясниха от прокуратурата, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Наблюдател

преди 5 години

"Паник атаки, антидепресанти, тумор" - ай сиктир! Защо на подобни циraнcки номера изобщо се обръша внимание в Бг!?

73

ами

преди 5 години

ако не бяха я хванали-нали се сещате- сега на почивка до малдивите. а бе защо не проверят ходещите до тая дестинация от къде имат пари

72

доктора

преди 5 години

ОБРАЗУВАЛИ СА Й ТУМОРА с ВЕЩЕСТВА В ХРАНАТА и РАДИАЦИЯ в ареста! УБИЙЦИ! А мрънкалата в НЕТА сте СЪУЧАСТНИЦИ в убийството.

fallback