Снимка: flickr

1000 лева ще трябва да плати пловдивчанка за хулиганство, извършено в приемна на "Социални грижи" в Пловдив, реши районният съд.

Инцидентът станал на 29 ноември м.г. Ромката Анка Борисова нахълтала в учреждението и вдигнала скандал на служителка. Поводът бил, че заради нейн доклад дъщеря й нямало да получи помощ за отопление. При проверка чиновничката констатирала, че тя не живеела на посочения адрес в заявлението й за отпускане на безплатни въглища.

"Ще те оскубя, ще те пребия. Само да стъпиш в махалата, ще видиш какво ще ти се случи", разкрещяла се Борисова. Социалната работничка се уплашила да не я удари и започнала да вика за помощ колегите си. Те се намесили и агресивната посетителка била изведена от сградата. Свидетели на грозната сцена станали десетки граждани.

"С действията си обвиняемата е показала, че не се счита обвързана от съществуващите норми на поведение и е демонстрирала незачитане на установения ред", посочват магистратите в мотивите си, цитирани от "24 часа".

За хулиганство законът предвижда лишаване от свобода до 2 г. или пробация, както и обществено порицание. В конкретния случай е наложена административна санкция, тъй като Борисова е с чисто досие и от поведението й няма нанесени материални щети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase