Родителите и близките на загиналия 16-годишен ученик Костадин, прегазен на пешеходна пътека край Атия, ще обжалват присъдата на шофьора. Бургаският окръжен съд постанови вчера 4 години затвор за 60-годишният Кирил Георгиев.

Близките на прегазеното дете не могат да си обяснят снизходителната присъда за шофьора, който с джипа си отне живота на Костадин.

Още по темата

След като чу присъдата, лелята на ученика Полина Джардова написа емоционално писмо до шофьора на джипа Кирил Георгиев. Попита го дали спи добре, след като е отнел живота на едно 16-годишно дете, което не сбъдна мечтите си.

16-годишният Костадин беше сгазен на пешеходна пътека при опит да пресече напът за училище. От дъждовната октомврийска сутрин, до сега нищо не се е променило. Учениците от Атия продължават да пресичат със страх, чакайки автобуса за училище. Обикновено ги придружава възрастен.

Междувременно, трафикът по пътя от Бургас до Созопол става все по-интензивен с разгара на сезона. В момента се изгражда надлез, въпреки че местните настояват за кръгово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase