Снимка: Facebook
fallback

"Съжалявам, това беше човекът, който много обичам". Това каза в Бургаския окръжен съд 27-годишният Теньо от Айтос, който преби до смърт 19-годишната си приятелка Ивета.

Oще по темата
Всичко стана след един семеен скандал. Нека остана в ареста, много съжалявам, аз ще си ходя наранен, заяви пред магистратите младият мъж, цитиран от "24 часа".

В крайна сметка Окръжния съд в Бургас остави Теньо в ареста по обвинението за убийство. Младият мъж е обвиняем затова, че на 16 юни в град Айтос с особена жестокост, умишлено умъртвил Ивета Т., като около 19.30 – 20.00 ч. й нанесъл множество силни удари с юмруци и ритници в областта на главата, вследствие на които на 17 юни жертвата е починала, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Съдебната инстанция взе предвид и заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза, установяващо, че непосредствената причина за смъртта на младата жена е черепно-мозъчната травма, а също, че констатираните при огледа и аутопсията множество увреждания по лицето и тялото на пострадалата са причинени от множество удари с твърди тъпи предмети, каквито са юмруци и меки обувки.

По време на гледането на мярката обвиненият в убийство не поиска по-лека мярка за неотклонение, след като прокуратурата поиска постоянен арест. Аргументите на обвинението са, че Теньо е обвинен в тежко престъпление, в което се предвиждат от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор, или доживотен без право на замяна.

Според държавното обвинение има вероятност задържаният да се укрие или да извърши ново престъпление, както и да въздейства върху свидетели, ако бъде пуснат на свобода. Той е многократно осъждан като първите му прояви са още докато е бил непълнолетен.

Последно излязъл от затвора през април 2016 г., уточни прокуратурата.

Служебният защитник на задържания също поиска да остане в ареста, но подчерта, че Теньо е жертва на прехода и за съжаление през всичките тези години системата не е успяла да му въздейства. Той обаче имал желание да създаде семейство, което показвало, че нещо в него се е променило.

Както е известно, драмата се разиграла между 19:30 и 20 часа на 16 юни в къща на ул. "Хаджи Димитър" в Айтос.

Едва след като се освестил, биячът разбрал какво е сторил и се обадил на баба си. Жената пристигнала от близкото село Лясково и едва тогава позвънила на тел. 112.

За минути районът около къщата бил отцепен от полицията, линейка откарала изпадналата в кома Ивета в УМБАЛ - Бургас, но около 2 часа през нощта на 17 юни тя издъхнала.

Ден след трагедията социалните взеха 3-годишния Наско, на който е наложена мярка за закрила. Сега се търси най-добрият вариант за него. Издирват се роднини на починалото момиче, които не живеят на територията на Айтос, които да поемат отглеждането му, за да не се стига да проемно семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 5 години

Щял да си "ходи наранен"?Те сега в затвора ще ти държат раната все отворена-споко бе селски

90

Анонимен

преди 5 години

Обичал я, затова я убил.................тоя чака да му повярваме ли???Само смъртна присъда за такива гадини-убийци!!!!

89

123

преди 5 години

До SakiГолям праз. А жената дето е затрил?! Да го смажат.

fallback