Снимка: архив "Булфото"
fallback

Софийският градски съд върна на прокуратурата делото срещу бившия шеф на НДК Мирослав Боршош и бившия председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев.

Според съда в обвинителния акт има допуснати съществени процесуални нарушения, които трябва да се отстранят, за да започне делото по същество, съобщи БТА.

Oще по темата

Боршош е обвинен в умишлена безстопанственост, нецелесъобразно изразходване на над 3 млн.лв. от бюджета на НДК и сключване на 15 неизгодни сделки. Кръстев е обвинен за заплашване.

Адвокатът на Боршош Даниела Доковска обяви, че обвинителния акт е неясен и в него липсват факти. Според прокуратурата обаче, фактите и обстоятелствата в обвиненията били достатъчни по обем.

Съдът все пак прецени, че процесуални нарушения в обвинението са допуснати, както и че в него липсват достатъчно фактически твърдения. Според съдиите нарушенията в обвинителния акт възпрепятстват Боршош да разбере в какво престъпление е обвинен.

Определението подлежи на протест в 7 дневен срок.

Прокурорът по делото Ирена Ганчева коментира, че ще се запознае с мотивите на съда и след това ще прецени дали да протестира определението на съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

двойни стандарти

преди 5 години

Тоя задържан ли е и ден в ареста или само Иванчева е в ареста? Щото десетки милиони са доста повече от 56 к евро.

6

АХЕ

преди 5 години

E къ сега, човека искал луксозно хибридно возило да го вози, даваха му пари безчет и отчет от правителството на ГЕРБ и той сигурно е приемал и отчитал правилно и за ког...пардон къде да насочи тези средства. Излезнаа едни 30-40 милиона безотчетни от бюджета тук, ама доказателства видиш ли няма????????

5

Иванчева виновна йее

преди 5 години

Съдът кога ще се срещне с умрелите да ги разпита, тия дето са сключили договорите с трънския кмет да им обработва земите. Щом е кметът във възможност да си дума с умрелите, то и съдът не требе да пада по-долу, това си е гербав съд, той може всичко.

fallback