Снимка: Булфото, архив
fallback

59-годишен московчанин бе задържан във Варна, след като се оказа, че е издирван с червена бюлетина на Интерпол Москва и заповед за арест на Хорошевския районен съд в руската столица.

Върховната касационна прокуратура на България е уведомена с искането на властите в Руската федерация - техният гражданин да бъде екстрадиран.

Състав на Варненския окръжен съд го задържа под стража за 40 дни, докато пристигнат необходимите документи с искането за екстрадиция. След това магистратите ще преценят дали той да бъде предаден на руските власти.

Издирваният руски гражданин е бил идентифициран и задържан на Летище Варна на 1 юни тази година.

Съдебните власти на Русия го издирват за опит за документна измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

Престъплението е извършено в съучастие в периода от декември 2015 до януари 2016 г., при който е направен опит да бъде получено без правно основание имущество на стойност над 74 млн. рубли.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Джукър

преди 5 години

74 млн. рубли. Горе-долу $4.50. :))))

4

И защо руската

преди 5 години

*** избира да идва ТУК: убийци, престъпници, все тук са "пращани".Да влошават положението в държава от ЕС.Да си ги прибират и да не използуват престъпниците си за хибридна война.( като ночньие волки и военните формирования с руски инструктори по планините).Имаше и снимки в медиите: и се Хвалят!??

3

Анонимен

преди 5 години

Те такива като този руснак си купуват имоти по нашето Черноморие.Колкото нормално работещ българин може да си купи курортен имот в Гърция или Италия толкова и нормално работещ руснак си купува такъв в България.

fallback