Снимка: Булфото, архив

Отстраниха заместник-директора на Софийския затвор Анатоли Борисов заради бягството на двамата рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев.

Още по темата

Причината - резултатите от проверката, извършена след бягството на двамата рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев, каза правосъдният министър Цецка Цачева при изслушване в Правната комисия в парламента, цитирана от Нова тв.

Общо 12 служители на мястото за лишаване от свобода се разследват за допуснати грешки, позволили на престъпниците да се измъкнат.

Тя каза още, че намалява броя на наказаните с пробация. Ето защо се обсъжда идеята инспектори, които по принцип се занимават с това, да бъдат командировани на работа в затворите – за да помагат при охраната.

Внимателно се изследвали и средствата за заглушаване в местата за лишаване от свобода. Проучват се и устройства за заглушаване на дронове.

Започнал е и одит в три затвора. През изминалия уикенд пък имало внезапни проверки в различни места за лишаване от свобода. При тях били открити забранени вещи в някои от килиите. Акцията е водена лично от заместник-министъра на правосъдието проф. Николай Проданов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase