Снимка: в. "Марица"
fallback

Изнасилвачът от "Кючук Париж", който изправи на нокти пловдивския квартал през ноември миналата година, е домашен насилник. Докато полицията търси следи към престъпника, съпругата му подала жалба за домашно насилие. Така всъщност се стигнало до разпознаването и задържането му.

Това пише в. "Марица" и разкрива подробности от разследването. Дни преди миналата Коледа 32-годишният Владимир Петков смрази от страх Пловдив, след като за кратко време нападна и изнасили две млади жени в автомобилите им.

Първоначално полицията изготви приблизителен портрет на насилника по описание на жертвите му. Това обаче не даде бърз резултат.

Oще по темата

Няколко дни след второто нападение обаче в Първо районно бил подаден сигнал срещу Петков за домашно насилие от жената, с която живеел в апартамент на бул. "Александър Стамболийски". По-обстойната проверка по жалбата навела униформените на заключението, че е възможно именно той да е извършителят на зверствата от последните две седмици.

Ченгетата приложили трик - изпратили полицай, който да позвъни на вратата, под предлог че прави проверка по оплакването за домашно насилие. Когато жената на Владимир отворила вратата, полицаите нахлули в жилището и спипали изнасилвача в спалнята, където на леглото той си играел с 6-годишния си син.

Направените след това ДНК тестове доказали категорично, че именно той е извършителят на двете престъпления от 7 и 20 декември.

За разкриването на изнасилвача помогнала и ДНК пробата, която била взета на Владимир докато той бил в затвора заради друго изнасилване.

След като излязъл на свобода, Петков успял да започне работа във фирма за климатици на Асеновградско шосе, а пред хората се представял за примерен глава на семейството. Въпреки това обаче жалбата за домашно насилие сочи, че нравът му не е бил променен след престоя зад решетките.

Работата по изясняването на двете изнасилвания в Пловдив все още продължава. След залавянето му от прокуратурата открехнаха завесата за двете изнасилвания, извършени по идентичен начин.

Първото потресе квартала около бул. "Ал. Стамболийски" на 7 декември м.г. Тогава около 22&15 часа Владимир се намирал в района на бул. "Александър Стамболийски". Там забелязал спрян лек автомобил "Ауди", в който 19-годишна жена чакала своя позната. Мъжът отворил вратата, седнал на шофьорската седалка, придвижил автомобила на 50 метра в по-тъмна част на района и спрял. Там, след като заплашил жертвата си, я изнасилил. После слязъл от автомобила и се отправил в неизвестна посока, разказаха от прокуратурата.

По идентичен начин било извършено и второто нападение, на 20 декември 2017 г. Тогава около 20,30 часа, пак в района на бул. "Александър Стамболийски", Владимир забелязал лек автомобил "Рено Клио", в който седяла 21-годишна жена,  изчакваща свой познат.

Владимир внезапно отворил вратата и нахълтал в колата. Отново дал газ и придвижил реното на около 50 метра в съседна улица, където спрял. Обвиняемият заплашил със сгъваем джобен нож младата жена, за да я принуди да се премести на задната седалка на автомобила, и там я изнасилил брутално. След това, сякаш нищо не е станало, спокойно слязъл от автомобила и си тръгнал.

Под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив по двата случая са били започнати досъдебни производства. На 22 декември 2017 г. обвиняемият Владимир П. е бил задържан към 22 часа в дома си в Пловдив от служители на отдел "Криминална полиция".

Вече пети месец Владимир Петков, който е с постоянна мярка "задържане под стража", изчаква в затвора да приключи разследването срещу него и да започне съдебното дело.

Междувременно жена му Надежда и детето са освободили апартамента, в който са живели, и са се преместили при роднини в друго жилище в същия вход, за да не се връщат към неприятните спомени от съжителството с насилника. От няколко месеца Надежда е започнала работа в пловдивска охранителна фирма и се мъчи да забрави преживяното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 5 години

А къде са били познатите които са чакали?Малко ми се вижда странно че показанията на двете жени са 100% идентични.

32

СатаНАТО

преди 5 години

Ченгетата са подменили ДНК от местопрестъплението с това на някакъв вече осъждан за подобно деяние. Просто е като фасул. Гонят разкриваемост.

31

Анонимен

преди 5 години

До no name 31За съжаление си прав. А и законите ни са много криви. Не моежш да застреляш крадец, докато бяга, защото бил с гръб и не зна си какво ;(

fallback