Снимка: Facebook

Бившият кмет на община "Младост" Петко Дюлгеров умишлено е подхвърлил парите в колата, заради които беше арестувана Десислава Иванчева, настоя пред bTV PR-ът на община "Младост" Петър Кърджилов.

Според него прокуратурата не разполага със СРС-та, в които Иванчева да иска подкуп, а цялата акция е постановка.

"Акцията за това набеждаване е подготвена от организирана престъпна група. Екипът на община "Младост" провежда собствено разследване, защото смятаме, че не може да се вярва на специализираната прокуратура и на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ)", каза още Кърджилов.

По думите му инвеститорът Алексанъдр Ваклин категорично лъже.

През уикенда бизнесменът пък бе категоричен, че Иванчева сама си е поискала парите – 500 хиляди евро, за да му разреши да строи в местността "Камбаните".

"Трябва да се прекрати една порочна практика. За съжаление, Десислава Иванчева наистина си поиска парите и сама определи мястото и времето, по което да й бъдат дадени. Няма заговор", категоричен бе той.

Относно ролята на бившия кмет на района Петко Дюлгеров, Ваклин заяви, че се е свързал с него случайно, защото знаел, че може да разговаря с нея.

"Не го познавах отпреди. Той осъществи контактна роля", добави той.

По думите му има неоспорими доказателства срещу Десислава Иванчева.

"Никой не е искал да стане такъв цирк. Показността е по вина на г-жа Иванчева. Тя си избра времето и мястото, а то не беше подходящо", коментира още Александър Ваклин.

Бизнесменът е на мнение, че тя се е превърнала в "синдром на човек, почувствал се над закона".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase