fallback

Общ преглед

Приятелката на убития през 2015 година в Борисовата градина ученик Георги Игнатов бе първият свидетел по делото за смъртта на момчето, по което подсъдим е Йоан Матев.

"На 2 юни 2015 година в 11:42 часа ми се обади Георги и каза, че ще ме чака пред моето училище "Христо Ботев" край БНР. Минута по-късно той отново ми звънна и ми каза :"Лора, моля те, ела, наръгаха ме!", разказа Лора пред Софийския градски съд.

Лора си спомни, че след думите на Георги, че е наръган, тя не е затваряла телефона и е тръгнала да го търси на алея в Борисовата градина, пише "24 часа".

"Сетих се, че сме се събирали на една пейка и тръгнах към нея. Видях го да лежи по гръб. Портфейлът му беше отворен, а до него имаше тесте карти", каза Лора и добави, че Георги е гледал в една точка, имал пяна на устата и си държал ръката на рана в корема, която била от нож.

Минути по-късно дошъл техен общ приятел, линейка и полиция. Една минута е била необходима на лекарите да констатират, че той е издъхнал.

"Той беше отличен ученик, беше възпитан и целеустремен. Нямаше врагове", каза още Лора пред съда.

За първи път в съдебната зала присъстваха и родителите на Георги - Валентин и Албена Игнатови.

Делото продължава с разпити на свидетели.    
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Ангел

преди 6 години

Най-лошото което може да му се случи е да получи до 5 години затвор защото по време на убийството е бил непълнолетен ,първата 1-2 години ще е на общ режим а след това ще го преместят в някое затворническо общежитие да може да работи във външна фирма.Но само с тези косвени доказателства с които разполагат ми се струва по вероятно Йоан да осъди България за тая 1 година в следствения арест.Дори намерения след 2 години нож не могат да докажат категорично че е бил използван от Йоан при убийството!

14

X

преди 6 години

Този още ли е жив? Гадина!

13

Дрогари

преди 6 години

И дрогарки, кой е виновен, че оскотявате с всеки изминал ден. А) Путин Б) Русия В) Кремъл Г) Всички останали, но не и аз

fallback