Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед

Желяз Андреев е на свобода. Окръжният съд в Добрич взе решение да го освободи от ареста с мярка "подписка".

29-годишният мъж бе арестуван заради разследване във Флорида по обвинение, че е нарушил ембаргото за търговия със Сирия.

Заради това прокуратурата във Флорида го обвинява и в измама към САЩ. В периода май 2013 г. – април 2016 г. Желяз е бил служител в отдел "Продажби" в българския офис на американската компания AW Tronics.

Oще по темата

Той е имал задължението да се свързва директно с клиенти по имейл и телефон и да предлага продукти и услуги. На него е бил предоставено портфолио на клиентите и той не е можел да избира компаниите, с които да работи.

За броени часове Желяз получи подкрепата на хиляди българи, които организират подписки в негова защита.

Близките му създадоха и група във Facebook, която организира протест в негова защита. Въпреки решението на съда да го освободи, утре протест ще има – пред Съдебната палата в Добрич и пред тази в София.

Хората, които подкрепят Желяз, ще протестират срещу евентуалната му екстрадиция.

"Радваме се. Очакваме да го прегърнем. Предстои ни истинската битка. Вярвам, че вярата ми няма да бъде сломена”, коментира приятелката на Желяз Андреев, цитирана от Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

Анонимен

преди 6 години

До ВуюЧовека е правил, каквото е казал шефа. Да научат, че в България, хората мразят шефа, ама думата му се следва инстинктивно, по закон.

150

Васо

преди 6 години

Аман от поп харитоновци е такива като наще политици са предали ЛЕВСКИ

149

Анонимен

преди 6 години

Стига ревахте ние сме приятели със САЩ и улица Козяк вече 30 години те държат България и ни налагат стриктен визов режим какъвто няма в нито една друга Европейска държава.Това се нарича приятелство Да даваш по 50 милиона лева годишно и безвъзмездно за визи и такси от джоба на богатия българин за приятелите ни.Да живеят Ам Мариците Днес е Желяз утре Стоманин вдругиден всички ще ви пратят в Рая чрез обеднен уран както в Косово, Новичок или под ножа на Ислямска държава рожбата на САщ

fallback