Снимка: архив "Булфото"
fallback

Кметът на Септември Марин Рачев ще получи две обвинения за неизгодни сделки. Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Рачев е задържан за 24 часа.

Първото обвинение е за умишлена безстопанственост заради 7 сделки. При тях са сключени договори по реда на Закона за обществените поръчки от март 2016г. до март 2017г., свързани с ремонти на улици в гр. Септември и село Семчиново.

Oще по темата

Според обвинението Рачев не е упражнил достатъчен контрол върху длъжностно лице, което е извършвало строително-монтажните работи. Чрез изписвани средства за ремонта са нанесени щети за около 100 000 лева.

Второто обвинение е за сключване на неизгодна сделка през март 2017 г., пише "Фокус". Тогава кметът е закупил от дружество имот, който преди това е ползвал (преди да бъде кмет), на стойност, надвишаваща със 100 хил. лева стойността на имота.

Румяна Арнаудова съобщи, че утре Специализираната прокуратура ще му повдигне официално обвиненията.

Както Dnes. bg писа тази сутрин над 50 маскирани полицаи влязоха в сградата на община Септември. Спецакцията блокира общината и тя не обслужваше граждани.

Всички служители бяха изведени от сградата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Въпрос

преди 6 години

Г-жо Арнаудовар а кога ще се върнете към делото на Л.Влайков. бивш председател на ОбС - Септември? Там хайлайфът на града прaви възстановка на Шипченската епопея, като Влайков вади личния си Глок, стрeля с него и един куршум улучва собственика на ресторанта. С общи усилия полицията,следствието и прокуратурата на Пазарджик независимо че дъщераята на убития потвърждава,че Влайков е убил баща й, замазват нещата и изкарват,че племенникът на Вл. е дръпнал спусъка на Глока.ГЕРБeрски истории

14

ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ

преди 6 години

ХАСКОВСКИЯТ МОДЕЛ "ДЕЛЯН ДОБРЕВ" СЕ ПРИЛАГА НАВСЯКЪДЕ, КЪДЕТО УПРАВЛЯВА ГЕйРБ

13

Анонимен

преди 6 години

Какво е това споразумение с прокуратурата,откъде изкара този *** 250000лв И ГО ПУСНАХА ПОД ГАРАНЦИЯ,как и кога ги спечели тези пари той е откраднал най-малко 1000000 ,но уважаеми българи,ако продължаваме да търпим до никъде няма да стигнем.Това са нашите пари,този *** трябва да го вържат на центъра и да го пребият бавно и мъчително с камъни.

fallback