Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

В 7:30 часа тази сутрин пред Софийския районен съд започна поредният протест на съдебната охрана и надзирателите в затворите.

Oще по темата

Причината и този път е недоволството им от ниските заплати и липсата на прогрес в преговорите с Министерството на правосъдието.

Служителите на ГД "Охрана" и ГД "Изпълнение на наказанията" смятат, че са дискриминирани и не получили увеличенията, които се получиха в сектор "Сигурност".

Става дума за 100-те милиона лева, които прекратиха в зародиш МВР протестите в началото на европредседателството.

Надзирателите пък получиха едва 5% върху заплатите си, което по техни сметки означава, че получават възнаграждението на една чистачка в съда.

5-те процента отгоре били 28-30 лв. повече, пресметнаха служителите на съдебна охрана. Те настояват за 20% увеличение на заплатите и за откриване на повече работни места в системата.

Надзирателите настояват и за по-добри условия на труд.

Протестни демонстрации има и във Варна, Бургас, Пловдив, Ловеч, Сливен и други 6 града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Европредседател

преди 6 години

Истината е една и тя е за всички-че парите са малко.Но има и една друга истина,който не желае да работи по сключения договор за надзирател при тези условия,то тогава нека да си пусне молбата и да подава за чистачка...така и така парите са едни и същи и ПРОБЛЕМ НЯМА ДА ИМАТ!

23

Анонимен

преди 6 години

Как в рамките на два лозунга може да допуснеш три пунктуационни и една граматическа грешка? Не заплати на чистачки, ами половината от тях трябва да получавате.Отделен въпрос е публичната тайна, че надзирателите си клатят краката нон-стоп или в най-добрия случай позволяват, а в най-лошия активно спомагат за трафик на наркотици и забранени предмети в затворите, както и в какви ли не извращения. Така че първо да си заслужат парите, после да имат претенции.

22

Пешо

преди 6 години

Плашат гаргите. Нека да напускат. Има други желаещи на портала, които с удоволствие ще получават пари за нищо. 90% от държавните служители дремят срещу кеш.

fallback