Снимка: Архив, Reuters
fallback

Братя-рецидивисти от Шивачево получиха по шест години затвор за грабеж и побой, съобщиха от Окръжна прокуратура - Сливен, които са внесли обвинителния акт.

25-годишният Петър Й. е осъден на 6 години и 8 месеца, а 18-годишният Жеко Г. - на 6 години за грабеж, при който упражнили жестоко насилие над собствениците на откраднатото.

Двамата в съучастие и в условията на опасен рецидив, на 20 октомври 2017 година, откраднали дърва за огрев на стойност 87 лв. След като били заварени от собствениците - възрастни съпрузи, осъдените им нанесли побой. На мъжа е била причинена средна телесна повреда.

Всеки от подсъдимите е осъждан неколкократно.

Делото е приключено с осъдителна присъда за по-малко от три месеца след извършване на престъплението. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначално "строг" режим в затвор.

Съдебното заседание се е провело по реда на съкратеното следствие, присъдата на Окръжен съд - Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

?

преди 6 години

Е, сега 6 години няма да им трябват дърва.

7

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен "POREDNATA NESPRAVEDLIVOST"Ти първо се научи да пишеш моето момче. Малко им е на братята, при условие на рецидив и нанасяне на средна телесна, са си за по 15-20г., защото следващото което ще извършат ще е убийство.

6

Капа ви Йота

преди 6 години

Аз пък помислих,че случаен минувач е нанесъл побой на двама братя рецидивисти,та затова са му дали 6 години

fallback