Снимка: архив "Булфото"
fallback

Рапарът Ванко 1 отново е в затвора, този път заради шофиране в пияно състояние. Иван Главчев бил спипан зад волана с 1,3 промила алкохол в кръвта.

42-годишният рапър бил хванат на 14 ноември миналата година, докато карал автомобила си "Мерцедес Е250".

Oще по темата
8 фев 2008 11:14
29

Той бил задържан и срещу него било образувано досъдебно производство, съобщи Канал 3. Ванко 1 обаче успял да се споразумее с прокуратурата, а споразумението е одобрено от Софийския районен съд на 13 декември м.г.

Магистратите са постановили ефективна присъда от 3 месеца затвор и са отнели правото на Ванко 1 да шофира за срок от 1 година.

Тъй като рапърът е с постоянен адрес в Пловдив, решението на столичните съдии е изпратено за изпълнение на пловдивската прокуратура и Главчев вече е приведен в затвора в града под тепетата.

Рапарът влезе в затвора и през 2003 година, когато бе осъден на 12 години затвор за сводничество, организиран престъпен трафик на жени и незаконно притежание на оръжие.

Заради поправка на прословутия чл. 155 от Наказателния кодекс, с която драстично бяха намалени наказанията за сводничество, Ванко 1 излежа едва половината от присъдата си.

Поправката стана известна като "Ванко 1", а скандалът бе наречен от тогавашния председател на Народното събрание Георги Пирински - "парламентарен гаф на 2006 г".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

иван георгиев

преди 6 години

До Анонименлоша работа

18

Соня

преди 6 години

Работих преди години с майка му, тази е най-противната жена на света, и тя и баща му са му помагали в сводничеството. Най-вероятно все още е сводник, като гледам на снимките в нета - то са Светлани, Николети...Няма как човек с такива родители да е свестен. Дължат и пари на моя позната, ударили я с 10000

17

Анонимен

преди 6 години

напомня за себе си - май ше пусне нов тъпашки албум пак :)))

fallback