Снимка: Архив, Reuters

Районната прокуратура – Казанлък повдигна обвинение спрямо 66-годишен учител и го задържа за 72 часа за блудство с малолетна.

Досъдебното производство е образувано на 20 декември за това, че на 13 декември в Казанлък, мъжът е извършил действие с цел възбуждане или удовлетворяване на полово желание без съвкупление по отношение на 13-годишно момиче, съобщиха от Апелативната прокуратура – Пловдив.

До момента са извършени разпити на свидетели пред съдия и в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая, изготвена е техническа експертиза, приобщени са писмени и веществени доказателства и е повдигнато обвинение. Предстои установяване на цялостната дейност по извършване на престъпление против половата неприкосновеност.

Предстои разглеждане от съда на искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо учителя.

Районна прокуратура – Казанлък счита, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е извършил престъплението, възползвайки се от положението на надзор спрямо малолетното лице.

Аргументите на представителя на Районна прокуратура-Казанлък за законосъобразност на мярка за неотклонение "задържане под стража" е, че следва да се осуети възможност за въздействие от страна на обвиняемото лице спрямо пострадалата и свидетели на престъплението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase