Дамла с майка си Садет. Колаж: Dnes.bg
fallback

Прокуратурата привлече като обвиняем Мехмед Хасан за убийството на 7-годишната Дамла от Момчилград. Задържаният е братовчед на момичето, а обвинението му е за убийство по особено мъчителен начин.

Според съобщението на прокуратурата той е имал ключ от жилището, в което влязъл на 17 декември когато и момичето беше открито. По последни данни Хасан е направил самопризнания.

Ако бъде доказано, че братовчедът на Дамла е убиецът, то го грозят или доживотна присъда, или 20 години затвор, или ще бъде изпратен в психиатрична клиника.

Oще по темата

Майката на Дамла е казала, че когато е излизала от апартамента, за да отиде на работа, е заключила входната врата само веднъж, а когато се прибирала се наложило да превърти ключа два пъти. Днес изтича мярката ѝ за неотклонение.

"От самото начало разследващите са работили по версии, в които братовчедът е главно действащо лице. Ние не знаем какво е казвал той в разпитите си пред съдия. Защо майката не е казала, че нейният племенник също има ключ от апартамента? Много ми се иска да вярвам, че тя е премълчала, заради шока, който преживява", посочи журналистът от "Родопи24" Илхан Андай.

Според адвокат Марин Марковски информацията по случая е прекалено малко, за да се говори каква присъда грози Хасан. Самопризнанието не е абсолютното доказателство, подчерта юристът в студиото на "България сутрин".

"Натискът от обществото създава напрежение в прокуратурата и следствието, и не е изключено те да сбъркат и да обвинят погрешния човек. Фактите в момента не са достатъчни. Не казвам, че Хасан не е виновен. Възможно е да е той, но "възможно" не е достатъчно. Когато се извършва такова престъпление има протокол – предприемат се задължителни действия по изземането на доказателства. Да, има сериозни доказателства, но не са изчерпателни", категоричен бе гостът в студиото пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

333

преди 6 години

Нарочно ли са наели копумпирания адвокат да го изкарат невменяемо чудовището и да му се размине ? Най - справедливото наказание ще е да го оставят на народното правосъдие хората от града най- добре ще го оправят този изверг !

42

.

преди 6 години

Ако признанието не е доказателство в съда, как намалят присъди за признаване на вината !? Или *** закони се прилагат само срещу справедливостта ?

41

бай ПЕТКО

преди 6 години

Обвиняеми, ПОМНЕТЕ, че на съда НЕ се задават въпроси. Така пишете, че да не е във въпросителна форма, а това адвокатите го знаят МНОГО добре. Макар и да имате искова молба, ако е във въпросителна форма ще пиете една студена вода. Вие трябва убедително да докажете, а не съда да тълкува Вашите макар и убедителни доказателства, а Вие трябва да ги докажете с факти за да У Б Е Д И Т Е съда, че са верни. , ПОМНЕТЕ ТОВА юридическо правило ! Бай ви Петко е минал праз този бюрократичен АД !

fallback