Снимка: Булфото
fallback

Двама братя, единият от които шестокласник, бяха осъдени с условни присъди, след като са пребили и ограбили ученик. Районният съд в Бяла Слатина им наложи по шест месеца условно, съобщава "Труд".

Престъплението е от януари тази година. Тогава шестокласникът Марсело забелязал, че негов съученик идва на училище със сребърен ланец. Тъй като имал нужда от пари, за да си купи бутонки за футбол, той споделил с брат си Петьо план как да отнемат ланеца.

Според изданието двамата братя измислили да инсценират сбиване между тях, за да се отвлече вниманието на жертвата. В крайна сметка привели плана си в действие на 17 януари, като по-големият брат нападнал жертвата си, ударил го 2 пъти в носа и издърпал сребърния му ланец.

Криминалисти бързо разкрили извършителите. След задържането на братята, Петьо предал на полицаите с протокол за доброволно предаване задигнатия ланец. Според експертиза стойността му възлиза на 215 лв.

Освен условните присъди, братята имат и тригодишен изпитателен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

До Бай Тошо...всяко парадиране с положение___________било наказвано по твое време?Бай Тоше,Ти май се правиш на улав? Не знаеш ли що е това да си дете на АБПФК?Но не ми се вярва да си забравил, нали с тази цел осинови внуците си, за да имат и те привилегиите на деца на АБПФК?

12

Главните виновници

преди 6 години

са останали ненаказани!По 6 месеца ефективно трябва да получат родителите им, защото не са ги научили, чекогато имаш нужда от пари и никой не е склонен да ти ги даде даром,тогава ще трябва или да си ги спечелиш чрез труд, или да се откажеш от това,което искаш да си купиш, защото е ясно, че не можеш да си го позволиш.

11

рускиня

преди 6 години

Петьо и Марсело !!!!! - какви *** трябва да са родители??? И май от защитения вид?

fallback