Снимка: архив "Булфото"
fallback

Косъм от Йоан Матев го уличава, че той е убиецът на 15-годишния Георги в Борисовата градина.

Той бил открит върху ножа, с който се смята, че заподозреният за престъплението младеж е убил ученика. Това ставало ясно от обвинителния акт по делото, пише "България днес".

Oще по темата

Георги бе наръган на 2 юни 2015 година в Борисовата градина и издъхна на пейка в парка. Убиецът му бе издирван повече от година от МВР и Интерпол, чрез снимки и видеозаписи. В началото на тази година Йоан бе заловен след признания на брат му Марсел.

По-малкото момче показа на разследващите къде е оръжието на пресътплението.

Въпреки че той бил изцяло в засъхнала кал, експерти открили косъм от Георги по него. Биологична експертиза пък доказала, че той е морфологично сходен със сравнителен материал, иззет от убития ученик, става ясно от обвинителния акт по делото.

Уликата идва на фона на твърдения на адвоката на Йоан, че той не е убиецът на Георги.

Същата теза застъпи и адвокат Марин Марковски, който преди седмици обясни, че Матев може въобще да не е извършител на убийството, защото доказателствата срещу него не били достатъчни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

до 20

преди 6 години

Напълно съм съгласен с това,което си написал.По случая има огромен обществен натиск,а полицията както обикновено не си е свършила работата и доказателствата издишат.

24

анонимен

преди 6 години

Хайде , осъждайте го тоя дебел п-ор , че ни писна да ни занимават с него!

23

бг

преди 6 години

Много жалко за убития Георги-всички бяхме потресени от това убийство посред бял ден.Кой и за какво го е убил се питах ...Отвратително деяние,но отвратотелното е,че има психопати,които без да мислят и без причина ритат,агресират,убиват...?Етика и морал,християнски ценности всъщност се възпитават

fallback