Снимка: архив "Булфото"
fallback

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов е новият шеф на следствието, реши единодушно прокурорската колегия на ВСС. Сарафов бе избран след двучасова дискусия с 11 гласа "за".

Той бе единственият кандидат за мястото, което се оваканти след като досегашният директор Евгени Диков стана член на Висшия съдебен съвет.

Преди да бъда избран Сарафов защити концепцията си за работа като директор на НСлС. Той обясни, че е решен натовареността с дела да достигне оптимални нива, които да позволят както качество, така и разследване в срок на досъдебните производства, информира "Фокус".

Oще по темата

Новият шеф планира да проведе конкурси за запълване на свободните щатни длъжности за следователи, както и да оптимизира работата на специализираните отдели.

Концепцията му предвижда и стриктно прилагане на принципите за специализация, екипност и взаимодействие на следователите с наблюдаващите прокурори, както и все по-активно използване на съвременната форма на разследване – т.нар. JIT (съвместни екипи за разследване).

Сарафов обясни, че предвижда мерки за активизиране на разследванията в дълбочина и проследяване на престъпния капитал и неговата трансформация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 години

Каква одухотворена физиономия,каква култура и интелект струи от това лице!!! Браво,вече съм спокоен за старините си! :)

12

Анонимен

преди 6 години

Този, като му гледам физиомyтрата, ми изглежда едно ниво напред в еволюцията от Цветанов и точно толкова назад от БорисOFF.

11

Анонимен

преди 6 години

уж нов цирк ,но циркаджиите са си същите.....удобните на вожда !

fallback