Снимка: Дарик

3-годишна присъда наложи Районният съд в Бургас на 26-годишният Живко Кючуков, който през пролетта изрита възрастна жена на автобусна спирка в Бургас. Уважени са и исковете за обезщетение на пострадалата Виолета Караджова .

По-рано днес 26-годишният Кючуков беше доведен с белезници и под засилена охрана в Съдебната палата, където бе делото срещу него.

Още по темата

Младият мъж е променен до неузнаваемост – той е видимо отслабнал след месеци престой в ареста и затворническата болница в Ловеч.

Районните магистрати гледаха делото по съкратената процедура, след като той призна вината си.

Днес пострадалата Виолета Караджова не дойде на съдебното заседание. Бургазлийката подаде граждански иск за нанесени неимуществени вреди за 18 000 лева.

Жената ще търси и обезщетение за медицинските разходи по възстановяване на счупеното й бедро след инцидента от месец май – за около 1700 лева.

Новината за присъдата на Кючуков Виолета Караджова коментира лаконично: "Три години са нищо. В крайна сметка каквото е решил съдът, това ще е", заяви тя пред "Дарик".

Живко Кючуков беше обвинен за нанесена средна телесна повреда, след като изрита 72-годишната Виолета на автобусна спирка в жк. "Изгрев".

По време на разследването стана ясно, че младежът страда от шизофрения. Към датата на нападението обаче е бил в ремисия. Това стана ясно след назначената тройната съдебно-психиатрична експертиза. 

От прокуратурата поискаха възможно най-тежкото наказание от 4 години и половина затвор. Съдът обаче го редуцира предвид заболяването му и чистото съдебно минало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase