Снимка: архив "Булфото"
fallback

Двама служители на териториална дирекция на Националната агенция по приходите в София са задържани с подкуп.

Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от "Фокус".

Разследавнето срещу данъчните е проведено вчера след сигнал на собственик на автосервиз. Той е алармирал, че инспектори от НАП му искат подкуп, за да не му съставят акт за административно нарушение.

Двамата данъчни първо поискали 7000 лв., вчера получили 2000 лв.

Собственикът на автосервиза е подал сигнал в Софийска градска прокуратура и ГД "Национална полиция".

Арнаудова уточни, че веднага са били поискани специални разузнавателни средства. Парите за подкупа са били предварително белязани от органите на разследването, а по-късно те били открити в един от инспекторите.

"По разпореждане на Софийска градска прокуратура е запечатано служебното им помещение, което се намира на ул. "Аксаков" 1. Двете лица ще бъдат задържани за 72 часа от Софийска градска прокуратура и в понеделник ще се поиска постоянният им арест в Софийския градски съд", каза още Румяна Арнаудова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 години

Данъчните никога не искат рушвет. Те ги получават . Имаше една служителка която се качваше на наавтобус , отиваше в командировка проверка на фабрика, толкова се изморяваше че се връщаше с автомобил. За три години служба в нап два апартамента и и три коли. Ако ощетяването на държавата минаваше през джоба на държавните служители нито един служител нямаше да приема "подаръци".Законите са такива че принуждават народа да дава подкупи.

11

Solar Power

преди 6 години

До Бай ТанасСега на монтьора ще му се стъжни :(

10

Киро Кюмюря

преди 6 години

поредната партенка! никога данъчен не е искал рушвет!

fallback