Снимка: архив, БулФото
fallback

Двамата непълнолетни братя, обвинени в грабеж, изнасилване и убийство остават в ареста, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура – Варна. Решението е на Варненския окръжен съд от днес.

Oще по темата

14-годишният Осман Ю. и 17-годишният му брат Станислав М. от Провадия бяха привлечени като обвиняеми, след като в събота в дома й е била намерена убита 77-годишната К.Ж. Братята били наети от възрастната жена в понеделник да пренесат дърва за огрев в дома й, като за труда си получили 20 лева.

В сряда двамата обвиняеми решили да оберат пенсионерката и проникнали в къщата й през първия етаж. Жената гледала телевизия на втория етаж в дома си, но усетила присъствието им и слязла да провери какво се случва.

С твърд предмет непълнолетните сломили съпротивата й, изнасилили я и ограбили от дома й вещи и пари. Причина за смъртта на жената според съдебните медици е множествена съчетана травма, несъвместима с живота.

И двамата братя растат без родителска грижа от години. Родителите им са в неизвестност, а баща им е обявен за общодържавно издирване.

За двете момчета са грижат баба им и дядо им. И Осман, и Станислав са с множество криминални прояви, регистрирани са в детска педагогическа стая, налагани са им възпитателни мерки, които не са постигнали целите си – да бъдат превъзпитани.

Братята проявяват изключителна агресивност, бруталност и жестокост в противоправните си прояви. Грабежът, придружен с убийството, и изнасилването на възрастната им съгражданка Станислав е извършил в срока на наложените му с присъда на Районния съд в Провадия пробационни мерки за грабеж.

Дни преди деянието, за което му бе наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", той е извършил кражба от дома на леля си.

В съдебната зала 17-годишният Станислав е поискал съдът да го пусне под домашен арест. По-малкият му брат се държал изключително хладнокръвно и невъзмутимо.

Определениято на Варненския окръжен съд подлежат на обжалване пред Апелативния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Даскал

преди 6 години

Сега си представете, че си учител и тези мили деца са ви ученици.

30

Анонимен

преди 6 години

директно на въжето, от тези нищо не става....

29

Ама не да лежат,

преди 6 години

а да упражняват принудителен труд, за да изплатят всичко, което бюджетът е похарчил за тях - платени майчинства на онази, която ги е родила, детски надбавки и други помощи за семейството им, разходите на социалния дом, в който са живели известно време. След като отработят всичко това, да бъдат лишени от българско гражданство и прогонени от страната.Ние отделяме от залъка на децата си, за да бъдат хранени и отглеждани децата в риск и да станат почтени граждани, а не закоравели престъпници.

fallback