Архив: Булфото

Бивш председател на Районния съд в Сандански е обвинен за данъчни измами. Той ръководил престъпна група за данъчни престъпления, в която участвал и бивш общински съветник в града. Специализираната прокуратура повдигна вчера обвинения на тримата участници в организираната група, съобщиха от институцията.

Групата не плащала ДДС към държавния бюджет от началото на 2010 г. до юли 2016 г., а щетата е в особено големи размери - 636 267,19 лева.

В продължение на 5 години и половина групата е действала по една и съща схема -  за да се избегне плащането на ДДС от определена фирма, са съставяни счетоводни документи с невярно съдържание.

В дневниците за покупки са отразявани плащания за неизвършени услуги и доставки от 10 „кухи“ фирми в Сандански и Благоевград, съставяни са месечни справки-декларации по Закона за ДДС с невярно съдържание, като в крайна сметка е бил приспадан неследващ се данъчен кредит в полза на въпросното дружество.

Бившият председател на Районния съд в Сандански е пуснат на свобода срещу 5000 лева парична гаранция, а другите двама участници в групата са платили гаранции от 4000 лева и 3000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase