Архив: Булфото
fallback

Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе в съда два обвинителни акта срещу кмета на община Белово Костадин Варев. Той е обвинен в умишлена безстопанственост и престъпление по служба.

Oще по темата

Според обвинителния акт едното от престъпленията е извършено в съучастие с Анета Гечева, която през 2014-та година е началник на общинска служба "Земеделие" в община Септември. Двамата с Костадин Варев са съставили пет констативни протокола с невярно съдържание, като земи за трайно ползване от пасища са записани като безстопанствени ниви.

Впоследствие земите са продадени на две фирми за сумата малко под 3 милиона лева. С част от парите са ремонтирани 64 обекта, но вложените средства не отговарят на извършените дейности. За 150 000 лева няма никаква информация къде и за какво са похарчени.

Според другото обвинение кметът Костадин Варев е извадил тръбите от подпорен водопровод, които са продадени за отпадъчно желязо за 75 000 лева. 50 000 лева от тях също не се знае за какво са похарчени, тъй като дори не са внесени в касата на Общината, съобщава БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 6 години

кмет да си !

2

Темида

преди 6 години

Важното е наказание да няма. Да те съдят не е като да те осъдят. А в БГ и да те осъдят не е като да те накажат. Справка За убииство 3 години затвор. За тройно убииство пиян без книжка на пешеходна 4 години затвор.*** народ + подкупени "синдикати" = Тотална безнаказаностДано изчезнем по-бързо ....баси *** дето сме като "народ"

1

Анонимен

преди 6 години

Кметът е от някаква партия "Народен съюз". Проверих просто за протокола.

fallback