Снимка: архив "Булфото"
fallback

Ценко Чоков иска отново да е кмет и обжалва последното решение на ОИК Бяла Слатина, с което бяха прекратени предсрочно кметските му правомощия.

Оставането на Чоков като кмет на Галиче докато е в следствения арест бе обявено за незаконно с решение на административния съд във Враца. След множество съдебни перипетии Върховният административен съд остави в сила решението на врачанските магистрати.

Oще по темата

Понеже решението на върховните съдии не може да се атакува като окончателно, адвокатите на Чоков го посъветвали да оспорва определението на общинската избирателна комисия в Бяла Слатина, пише "24 часа". ОИК пък се позовава на окончателното решение именно на ВАС.

Макар и казусът да изглежда заплетен, от врачанския административен съд смятат, че предявената от Чоков жалба е редовна от формална страна и е постъпила в установения от закона срок.

Чоков имал и правен интерес от обжалването, поради което жалбата му била процесуално допустима.

За да се произнесе съдът и по основателността и, с определение делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание в сряда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

иванов

преди 6 години

Да е само този *** с мед да го намажеш ами то в цялата държава е така.Като чуеш думата политик - преведено значи - разбойник-некадърник-недораслък-мания за величие- човек с болни амбиции и преди всичко - търсене на вратички за париВ БГ- няма политик -като гледам - артисти, спортисти, сервитьори - монтьори и какво ли не .В света има 3 дипломатичиски академии - хората учат там и след това трябва да има 5 години стаж а при нас .....пази боже от некадърници

24

Аааа,

преди 6 години

Не само Ценко не си сдава властта. Има още един....Ама,така ще е. Докато не свършат балъците,няма да свършат и тарикатите.

23

Анонимен

преди 6 години

В затвора *** долен

fallback