Йордан Златков. Снимка: БулФото
fallback

Йордан Златков, синът на Злати Златев – Златистия, който беше задържан за стрелбата в столичния квартал "Лозенец", остава в ареста, реши Софийският районен съд.

Oще по темата
Златков беше обвинен в хулиганство с особена дързост и цинизъм. Според прокуратурата доказателствата са категорични, че именно Златков е произвел изстрелите, предаде bTV.

След празнуване в заведениe той взел законно притежавания пистолет на своя приятел Калоян Арсенов и стрелял във въздуха. От стрелбата посред бял ден куршуми счупиха прозорците на апартамент и по чудо нямаше жертви.

Поводът за празнуването е раждането на дете на Калоян Арсенов, син на бившия министър от НДСВ Долорес Арсенова. Той също получи обвинение за неправилно съхранение на оръжието си.

"Със сигурност искам да се извиня на семействата, че съм ги стресирал по този начин. Съжалявам", каза пред журналисти Йордан Златков.

Златков беше задържан заедно с Калоян Арсенов - син на бившия министър Долорес Арсенова, който е и законният притежател на оръжието.

Според адвоката на Златков Десислава Младенова има разминавания в показанията на свидетелите и много неща не са изяснени. "Още повече че всички са били пияни. Как дават адекватни показания според вас?”, попита защитничката.

Мярката за неотклонение на сина на Златистия може да бъде обжалвана пред Софийския градски съд.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 6 години

Трябва да се забрани на употребилите алкохол да носят в себе си огнестрелно оръжие. Ако хванат пиян със заредено оръжие в него, да му се отнема разрешителното поне за 10 години и да може да си възстанови правото само, ако в този период не е хващан да шофира в нетрезво състояние и няма други криминални прояви.

25

Георги

преди 6 години

Само го погледнете, умен поглед, добър външен вид и облекло от Армани, и синът на Злати Златев - златистия, една симбиоза между политици и престъпници, това е България.

24

FAQ DAT S*IT

преди 6 години

За някои л е к е т а белина няма открита. Ей ги и тез двамцата - типичен пример за това. Интересно, обаче. Показват само синчето на мутрата, а на Доли Арс - не. Значи, все пак има някаква йерархия, когато ножа опре до кокала - първо изгарят мутричките, а после някой от по-високите етажи (когато са замесени заедно, де).

fallback