Снимка: Кадър bTV
fallback

Ученикът, който преби с кол учителя си в гимназия в Садово, получи условна присъда. Решението взе Асеновградският съд, който осъди 17-годишният Атанас Георгиев на 8 месеца условно. Присъдата е с 2 години изпитателен срок.

Атанас преби учителя си по английски на 19 септември след спречкване между двамата в коридорите на училището.

Делото се гледа по съкратената процедура, след като Атанас призна вината си. Той обясни агресията си с факта, че учителят го провокирал със заплахата, че ще го остави на поправителен, съобщи bTV.

Oще по темата

Заради побоя преподавателят получи сътресение на мозъка.

Прокуратурата е категорична, че младежът, макар и да има чисто криминално досие, е с лоши характеристични данни от училището. Той често влизал в пререкания с учителите и бил склонен към насилие.

Защитата настояваше за условна присъда, каквато и получи.

На днешното съдебно заседание в съдебната зала беше показан 150-сантиметровия клон, с който Атанас Георгиев е удрял по главата пострадалия учител.

Оказва се, че той е направил опит да удари с дървото и втори учител.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Defender of Justice

преди 6 години

добре е че има присъда за да се спре такова виноно престъпно поведение, дано условната присъда е достатъчна да се опмни и тои и много неморални беззаконни ученици - хулигани като него. които ароганно извършват посегатеслтво срещу други хора и то публично. но наистина при провинение трябва да се наложи наймалката присъда която коже да предизвика промяна така че е добре че е условна т,к целта на правосъдието не тряба да е осакатяване на личността оюе повече че той се е разкаял и се извинил публичн

23

Hihi

преди 6 години

Велик ЕС))

22

Анонимен

преди 6 години

Не трябва придъда, а да се даде гьостерицата на учителя и той да го набие с нея. Да усети благинката на стореното от него.

fallback