Снимка: Прокуратура
fallback

Окръжната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за пране на пари и измама, извършена от длъжностно лице в "Грабо медия" АД, съобщиха от прокуратурата.

Според държавното обвинение измамата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай с последващо пране на пари.

Досъдебното производство е започнало след сигнал от служители на фирмата и е разработка на отдел Икономическа полиция при ОД на МВР - Пловдив.

Към наказателна отговорност е привлечен 30-годишният Георги П. от Пловдив за това, че в периода август - септември 2017 г., в качеството си на длъжностно лице - експерт маркетинг към фирмата, е възбудил и поддържал заблуждение у други служители на същото дружество.

В резултат на това е нанесъл на "Грабо медия" имотна вреда за близо 400 000 лева.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение "задържане под стража". Разследването продължава активно и за доказване на пране на парите, придобити чрез измамата.

За това престъпление законът предвижда затвор от 3 до 10 години и конфискация на до една втора от имуществото на виновния, отчитат от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Антон

преди 6 години

Днес има повече информация по случая. Излиза така, че по длъжностна характеристика, момчето няма допир до сметки, суми и разплащателни документи.По длъжностна характеристика, момчето се води оператор въвеждане на данни.Предполагам, че управителите на ГРАБО укриват данъци и НЕ осигуряват на реална заплата.Освен това, ГРАБО са големи измамници. Използват нелоялни маркетинг трикове, чрез които заблуждават своите клиенти.Също атака, укриват данъци при заплащане с криптовалута Bitcoin.

11

Бобо

преди 6 години

Експерт е човека,така трябва.А експерта по сигурноста е зяпал порно през работно време.

10

Пазарджиклия

преди 6 години

Възбудил или заблудил има лека разлика

fallback