fallback

Общ преглед

Стефан Сливков от Сандански - съучастникът на Тодор Давидов-Гринго, пое цялата вина и заяви в Бургаския окръжен съд, че любимият на Софи Маринова е невинен.

"Аз признах истината. Първоначално бях под психически тормоз. Искам да помоля за по-лека мярка за Тодор, той е невинен. Аз съм виновен за всичко, съжалявам и се разкайвам", каза преди минути Сливков.

Oще по темата

Гринго пък се оплака, че е в ужасно здравословно и психическо състояние, защото лежи зад решетките без вина.

"Пред обществото ме направиха като черна точка и ме изкараха какъв ли не. Искам да си поема ангажиментите и да съм при оперираната си жена", каза пред съда Тодор Давидов.

В залата бе фолкдивата Софи Маринова, която на първото съдебно заседание в районния съд в Айтос дори поиска да бъде конституирана като негов защитник, но магистратите отказаха, понеже двамата нямат сключен граждански брак.

Новите показания на Сливков, дадени на 28 септември, промениха ситуацията около рекетирания бизнесмен от Айтос Асен Атанасов, пише "24 часа".

Макар първоначално Стефан Сливков да твърдеше, че именно Гринго го е подучил да изнудва бизнесмена и му дал телефон, SIM карти и указания как да го заплашва, впоследствие разви нова версия.

"Това е защитна версия и е в тяхно право, но прокуратурата поддържа искането за налагане на постоянен арест и за двамата", каза представителят на държавното обвинение.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, уличаващи Давидов и Сливков, като и реална опасност двамата да се укрият или извършат нови престъпления, ако бъдат пуснати на свобода.

Двамата адвокати на Тодор Давидов - Красимир Кацарски и Станко Кралев отново подчертаха, че освен първите обяснения на Сливков няма никакви други доказателства срещу клиента им. Адвокат Кацарски дори поиска за Гринго или най-леката мярка подписка или изобщо да не му бъде налагана мярка за неотклонение.

По време на делото стана ясно още, че изнудваният Атанасов бил лихвар, който дал непосилен заем на Стефан Сливков и между двамата избухнал конфликт. Адвокатът на Сливков Стоян Петров също пледира за по-лека мярка.

"Познавам го този Асен, той е от нашата махала, съседи сме", сподели Софи Маринова, която живее с Тодор Давидов от 2 г.

Очаква се съдия Яни Гайдурлиев да се произнесе какви мерки за неотклонение ще определи за Давидов и Сливков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Бай-Кольо

преди 6 години

До Бай ГаньоЩото са купени бай - ***,затова. Продажна твар са.

28

Бай Ганьо

преди 6 години

Питам се ! Защо не разследват бизнесмена колко къщи,палати има ? И само с продаване на казани за *** как се строи ДЖАМИЯ в двора си и от къде е вземал финанси за 5,6 къщи които някои са записани името на сина му Иван *** и дъщеря му свинята.Прокурори,съдий и полицията защо не разследват от къде идват черните пари ?Джихадистите от доста години насам му дават финанси за да помогне на *** и да строи джамия в двора си. Ариф черния *** храни и прокурори,съдии и полицаи.

27

Анонимен

преди 6 години

АКО Е НЕВИНЕН ДА СЪДИ ДЪРЖАВАТА И ПРОКУРАТУРАТА И ПОЛИЦИЯТА!!!

fallback