Снимка: Булфото, архив
fallback

4500 лв. е глобата, която ще трябва да плати шведът, изритал камериерка в Слънчев бряг, Ралф Сундберг.

Прокуратурата поиска размерът на глобата да е 5000 лева, но съдия Йорданка Майска от Несебърския съд реши, че санкцията ще е по-малка.

Oще по темата

Сундберг ще трябва да плати и разноските по досъдебното производство в размер на 583 лв. Решението може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Бургаския окръжен съд.

"Чистото съдебно минало на Сундберг не е смекчващо вината в това производство. То е основание за прилагане на член 78 А от НК", отбеляза съдия Майска.

Тя допълни, цитирана от "24 часа", че шведът така и не е признал вината си, а е изразил само съжаление.

"Той прояви липса на самокритичност и се скри зад алкохолното си опиянение", коментира още съдия Майска.

Делото в Несебърския съд се гледа по реда на член 78 А от НК, при който обвиняемият е освободен от наказателна отговорност и получава само административно наказание.

Три са най-съществените предпоставки за този ред на делото: това са чистото съдебно минало на дееца, това, че за престъплението в което е обвинен Сундберг се налага наказание до 3 години затвор и че от престъплението не са причинени съставомерни имуществени вреди, обясни районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова, която е и един от наблюдаващите по делото.

Не прокуратурата обаче, а съдът е определил делото срещу Сундберг да се гледа по този ред.

Адвокат Никола Атанасов от Софийската адвокатска колегия, който представлява Сунберг, поиска на клиента му да бъде присъдена глоба в минимален размер от 1000 лв.

Месеци преди процеса, Сундберг изяви желание да плати лечението, а и парична компенсация на ритната от него камериерка.

Плати ли? Кога? Колко? Кой ще отговори на тези въпроси?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Гошо

преди 6 години

Очевидное, че е налице предварително договаряне на несебърския съд със защитата на подсъдимия. И цената на договарянето замвюяна на минимум 3 г. Завор с 4500 лв глоба не ще да е само 4500 лв. За останалите пари питайте несебърките съдии. Ясно е, че камериерката ще обжалва присъдата , но тогава шведът ще си е в къщи, в Швеция. И тогава е в сила поговорката за бития и нещо друго...

118

4epa

преди 6 години

VAPROSA E KOLKO SA VZELI PROKORORA I SADIATA !!!!!!! 30 000 EUR !!!!!!!!!!!!! TOI BRATMO NA 6VEDA GI BE6E DONESAL !!!!! A NA RITNATA JENICA EDNA 4A6A STODENA VODA !!!!!!

117

юрист

преди 6 години

Кой е създал закона? В чл.78а Наказателен кодекс, се предвижда наказателната отговорност да бъде заменена с административно наказание ГЛОБА от 1000 до 5000 лева. При това обвинение- такова наказание.

fallback