Снимка: Facebook
fallback

Служител на Националната служба за охрана (НСО) се е споразумял с прокуратурата за шестмесечна условна присъда за шофиране под влияние на наркотици, съобщава специализираният сайт "Правен свят".

Първоначално прокуратурата е настоявала за пробация с 8 месеца поправителен труд и отнемане на шофьорската книжка за 6 месеца, но при обсъждането на споразумението в съдебната зала представителят на държавното обвинение е поискал по-леко наказание заради изключителни или многобройни смекчаващи вината обстоятелства.

От съдебния акт на Софийския военен съд не става ясно какви са били те, но пък е записано, че служителят на НСО е бил осъждан.

За случая не са съобщавали нито от МВР, нито от прокуратурата и припомня, че задължително условие за постъпване на работа в Националната служба за охрана е кандидатите да не са осъждани, както и да не са обвиняеми или подсъдими.

Определението на съда, с което е одобрено споразумението, е окончателно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Шаран-БГ

преди 6 години

Родители, учители, свещенослужители - НЕ възпитавайте децата да бъдат честни и почтени граждани ! САМО НАРУШИТЕЛИ НА ЗАКОННОСТТА И СПОРАЗУМЕЛИ СЕ С ТЕМИДА, могат да работят в отговорните структури на държавата България !!!

14

Stefko 88

преди 6 години

шофиране под влияние на наркотици,.... по-леко наказание заради изключителни или многобройни смекчаващи вината обстоятелства....БгСъд...

13

Анонимен

преди 6 години

А не мислите ли, че въпросният гард поема чужда вина?"Лицето е осъждано, но работи в НСО""Лицето шофира дрогирано, но ще продължава да шофира автомобил на НСО"Може и да не съм прав, но кой депутат би доверил живота си на дрогиран шофьор?Според мен просто "друг" е шофирал под въздействието на наркотици, но гардът поема вината, за да не стане скандал и да изгърми някое "популярно лице". Просто са му обещали, че всичко ще бъде наред, ако поеме чуждата вина.

fallback