Снимка: архив, БулФото
fallback

Шефката на Столичната здравна каса Биляна Пенева-Стоянова е обвиняема за три случая на принуда към служители, съобщиха от прокуратурата.

На 15 май 2016 г. тя накарала подчинен да промени броя на точките на определени индикатори и така да се завиши бройката на леглата на Университетска МБАЛ "Софиямед" ООД.

Тя лично диктувала точките по съответните индикатори и не дала възможност на служителя да отрази в протокола резултатите от извършена преди това от него проверка.

На 19 октомври 2016 г. Стоянова е принудила друг свой служител да състави неверен протокол - вместо, че в МБАЛ "Сердика" ЕООД има увеличени хоспитализации на 7 човека, че само 2 човека са надвишили бройката от 12 хоспитализации, която НЗОК заплаща.

Третото нарушение е извършено на 7 юни тази година, когато тя отново принудила служител да впише неверни данни.

Вместо отразеното от него след проверка, че в "Специализирани болници за рехабилитация- Национален комплекс" ЕАД-филиал Банкя са нарушени условията и реда за оказване на болнична помощ, да състави нов протокол, че резервационната система е същата като лист на чакащи. Тя лично диктувала съдържанието на протокола.

За всяко едно от престъпленията е предвидено наказание "лишаване от свобода" до 6 години. Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение "подписка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

Защо, сред като всички болници са регистрирани като търговски дружества и се подчиняват на закона за здравното осигуряване на частните болници е позволено да вземат луди пари от болните за доплащане, а в държавните болници това се санкционира като рекет, каквото си е.Кой държи чадъра над " частните" ?И това ли е бъдещето ни, като приключат със закриването на общинските и държавни борници- да доплащаме за всеки залък в болницата.

9

Тъпак

преди 6 години

Един прокурор като гледал през прозореца хората минаващи по улицата казал: - Всички са виновни, но аз нямам доказателства за да ги дам под съд

8

От Сливенския

преди 6 години

Айди идвай мо, че тука холерия ще ни хване.

fallback