Снимка: Архив, Булфото

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 57-годишния Цветан П. за побой, извършен на АМ "Тракия", и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от пресцентъра на институцията.

На 19 юли 2017 г. сутринта на магистралата в посока София, в района на Карловски надлез, е възникнал конфликт заради засичане.

Шофьорът на "Фолксваген" със софийска регистрация препречил пътя на лек автомобил "Опел" с бургаска регистрация и го принудил да спре.

Двама мъже - Цветан П. и Петър П. /на 59 г./ слезли от първата кола и нападнали с удари 31-годишния шофьор и 20-годишната му бременна приятелка от другия автомобил.

Без да бъдат предизвикани, обвиняемият и неговият спътник нанесли удари с юмруци по главата и тялото на мъжа., който при опит да се защити ударил в лицето Петър П.

Той е настанен в болница и му предстои оперативно лечение, заради което не е привлечен като обвиняем към настоящия момент, уточняват от прокуратурата. Разследва се още дали е било упражнено насилие спрямо жената.

Обвиняемият Цветан П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

До момента той е осъждан за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, като му е било наложено условно наказание "лишаване от свобода" с изпитателен срок, в който е извършено настоящето деяние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase