Снимка: Архив, Reuters
fallback

Районният съд задържа за постоянно 32-годишния мъж, който преби пред дискотека в Бяла 18-годишния Александър заради една цигара, съобщиха от прокуратурата.

Oще по темата
Съдът е приел, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието - тежко умишлено престъпление от общ характер, за което законът предвижда наказание до шест години затвор. Съществува и реална опасност В.М. да се укрие или извърши друго престъпление. Мъжът често пътувал и зад граница.

Припомняме, че на излизане от нощното заведение ром поискал на Алекс цигара, но той нямал. Именно това предизвикало агресията и той бил пребит.

Побойникът е нанесъл удар с ръка на Александър, при който момчето пада и си удря главата в тротоарните плочки. Свидетели сочат, че е имало опит за удар с бирена бутилка, но той е бил предотвратен.

От прокуратурата съобщиха, че веднага след инцидента задържаният е изоставил в безпомощно състояние пострадалия и не е позволил на другите присъстващи да му окажат помощ и потърсят медицинска помощ.

От Университетската болница в Русе обясниха, че момчето продължава да бъде в кома, като състоянието му остава тежко.

Заради инцидента в Бяла две поредни вечери се организира мирен протест, който ще се състои и днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 години

Я го пускайте гласоподавателя, че да няма "Падни стани". Депутат от ГЕРБ

13

Анонимен

преди 6 години

Обвинението ще е за (хулиганство или лека телесна повреда),за да носи отговорност под такъв член който да го осъдят на по-малко години в затвора. Ето за това хората се ядосват,че прокуратурата и съдебната с-*** така процедират и престъпниците не им пука!

12

Анонимен

преди 6 години

Какъв бияч ? Момчето в кома с опасност за живота , а тука ,,свободната и независима преса,, се лига..вите -бияч .

fallback