Снимка: bTV

Не е вярно, няма доказателства, че съм ударил лекарката. Това каза за пореден път Владимир Стоянов, който беше арестуван за побой над акушер-гинеколог в "Шейново" на 1 юли.

Съдът го остави в ареста с мотива, че е обществено опасен. Съдът отказа да го пусне на свобода и с аргумента, че е с разклатена емоционалност и лабилна психика. Освен това, макар и да се  води реабилитиран, в миналото той има две осъждания и висящо дело за грабеж сега.

Още по темата
В момента пък срещу Стоянов се води и друго наказателно производство - за подпомагане на пребиваването на нелегални мигранти в страната, съобщи БТА.

Според събраната информация мъжът е станал агресивен, след като д-р Албена Гагова отказала да му предостави плацентата на новороденото му дете. Случилото се доведе до протести на медици и пациенти в цялата страна.

Защитната теза на Стоянов е, че няма свидетели и доказателства, че той е нанесъл ударите.

"Не съм осъждан и ще съдействам на разследването", каза Стоянов.

За разлика от предишния път, когато се яви в Софийски районен съд и демонстрира арогантно поведение, днес мъжът бе далеч по кротък.

Той отново криеше главата си с найлонов плик. Пред съда обаче му се наложи да махне "маската" си.

Припомняме, че преди десет дни Стоянов нападна акушерката Албена Гагова, защото отказа да му даде плацентата на новороденото му дете. Според събраните данни той ударил лекарката силно по главата и вследствие на това тя е получила мозъчно сътресение, счупване на носни кости, а устната й е била сцепена.

Преди дни  лекари от болница "Шейново" излязоха на символичен протест в подкрепа на нападната д-р Гагова. Това напарвиха и нейни пациентки.

Заедно с други родители се събраха пред болницата, за да отправят апел агресията над медици да спре.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase