Снимка: БТА, архив
fallback

6 години и 6 месеца затвор и 9 години без право да управлява автомобил даде Великотърновският апелативен съд за шофьора от касапницата край Лесидрен, съобщи "24 часа".

Oще по темата

През август 2015 г. Филип Михайлов прегази със 122 км/ч група деца и причини смъртта на 16-годишната Велислава Цанкова и връстника й Марино Цветанов.

15-годишната Петя Божкова пък беше настанена за лечение с тежки наранявания.

През юли миналата година Окръжният съд в Ловеч призна 29-годишния шофьор за виновен за престъпление по непредпазливост и му определи сурово наказание от 8 години затвор при строг режим и 10 години без книжка.

Присъдата бе обжалвана от подсъдимия и частните обвинители, чрез техните процесуални представители и в Апелативен съд – Велико Търново бе образувано въззивно наказателно дело. На втора инстанция шофьорът Филип Михайлов получи 5-годишна присъда, което предизвика гнева на почернените семейства.

Делото "Лесидрен" стигна и до ВКС, който отмени присъдата и върна делото за ново разглеждане в Търново от друг състав.

Магистратите са намалили първоначалната присъда, тъй като "определените и наложени наказания на подсъдимия са несъразмерно тежки". Те са променили и режива на изтърпяване от "строг" в "общ". Ставало дума за непредпазливо, а не умишлено деяние и деецът не е правил опити да се укрива в хода на досъдебното производство.

Въззивният съд е отхвърлил всички останали възражения в жалбите на защитата и частното обвинение като неоснователни и е потвърдил присъдата изцяло в останалите и части.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

лИБЕРАЛ

преди 6 години

Съдия Куцкова някой да я е чувал и виждал след като рецидивисти предизвикаха смърта на свекърва й при обир в дома й? Нещо много утихна. А колко дейна бе преди това!

36

Анонимен

преди 6 години

"Магистратите са намалили първоначалната присъда, тъй като "определените и наложени наказания на подсъдимия са несъразмерно тежки" Един детски живот е 3 години при добро поведение 1.5. То по добре такива на място да ги убиват и без това няма да получат справедливо наказание.

35

Анонимен

преди 6 години

При ограничение 50мил. карах с 140мил/h. на булевард с мотора в Америка. Хванаха ме много бързо. Арестуваха ме, мотора ми беше конфискуван.Дадох по съдилища над 10хил $. За малко да ме вкарат за 1г. Всеха ми книжката за 1година. Едвам се оправих. От тогава не искам да чуя за митор

fallback