Снимка: Архив, БТА

Съдът в Асеновград остави в ареста двама души - Асен А. и Джавет Ю., обвинени за побоя над гребците и техните треньори в Асеновград.

Срещу тях има повдигнато обвинение за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост.

Съдът намери, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че всеки един от двамата е извършил престъплението, за което е обвинен. Освен това съдът прецени, че за всеки от тях е налице и реална опасност да извършат и друго престъпление, а спрямо Асен А. и да се укрие.

Установено е, че на 26 юни 2017 г. в Асеновград, двамата са извършили хулигански действия в района на болницата в града, след възникнал конфликт на яз."40-те извора" между две групи - роми и състезатели по кану-каяк.

По данни на обвинението те са се държали агресивно, хвърляли са камъни, обиждали, отправяли заплахи и носели дървени тояги.

След инцидента Асен А. и Джавет Ю. се укрили в с. Боянци и Асеновград, като били издирени и задържани от полицията на 4 юли.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд - Пловдив на 13 юли 2017 г. от 16 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase