Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед

Съдът постанови постоянна мярка "задържане под стража" на 29-годишния Стефан Станев, заподозрян в убийството на приятелката си Виола Николова.

От прокуратурата посочиха, че има убедителни доказателства за извършване на престъплението от подсъдимия и че има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Досега събраните доказателства са два ножа, бейзболен стик и метални боксове, както и показанията на двама души, пред които Станев е признал за убийството.

Oще по темата

Пред съда беше посочено и че Станев е проявил агресия срещу други лица, както и за злоупотребата му с наркотици.

Защитата на обвиняемия потвърди, че от събраните доказателства може да се предположи с голяма степен на вероятност, че Станев е съпричастен към престъплението.

Пред съда килърът изрецитира цитат от произведението на Христо Ботев "Смешен плач":  "Плачете! Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти".

Станев не коментира дали е убил приятелката си, нито каза дали съжалява за жестоко й убийство.

Съдия Величка Маринова бе безкомпромисна и го остави в ареста. Постановлението на мярката подлежи на обжалване в тридневен срок.

На влизане в залата килърът нагло каза на журналисти: "Голям хаос създадохте. Запазете малко ред".

Пред съдебния състав стана ясно, че убийството е извършено в петък, около 5 часа сутринта, по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Според разследващите, най-вероятната причина за убийството е ревност и употреба на наркотици. Мъжът подозирал приятелката си в изневяра.

Пред полицаите той обяснил, че убил приятелката си "за да я избави от мъките".

Преди да го задържат в събота в Созопол, убиецът качил стопаджии и край Ямбол пребил единия с метален бокс и го обрал.

Станев и приятелката му Виола Николова живеели заедно в нов блок в столичния кв. "Света Троица" от 2-3 месеца.

В началото се разбирали добре, но в последно време съседи почнали да чуват караници. Комшиите се оплаквали и че Станев не се съобразявал с нормалните часове за почивка, а надувал музиката.

Заради изцепките му, когато в петък около 5 часа сутринта съседите чули викове и скандали от апартамента на двойката, те не подали сигнал в полицията. Според данните на разследването именно по това време Станев е убил приятелката си.

"Той въобще не съжалява за убийството. Даже си мисли, че е направил добро дело", разказа преди ден шефът на СДВР Ивайло Иванов.

Ако бъде признат за виновен Стефан Станев може да получи доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Анонимен

преди 6 години

може да е свикнала да я потупват, като я засърби и кривне с някой и да го е приемала за нормално.

92

Teo

преди 6 години

До Теди От 3 месеца са били заедно - момичето е било влюбено , още докато разбере какво й се случва във връзката и е било късно. Затова трябва да се бяга още след първото посягане - неминуемо ще има и друго!

91

Анонимен

преди 6 години

До Теди ти па много си отворена много ги разбираш тия работи......напротив ще си плати и ще го пуснат.... за съжаление....

fallback