Снимка: архив Булфото
fallback

Общ преглед
Резултатите от назначената съдебно-психиатрична експертиза на шведския гражданин Ралф Сундберг показва, че към момента на деянието той е бил вменяем и няма причина да не бъде съден, заяви окръжният прокурор на Бургас Красимира Кателиева.

По думите й той е имал алкохолно опиянение, но е разбирал постъпките си.

Тя допълни, че обвиняемият е отказал да му бъде взета кръвна проба за алкохол. Съдебното заседание, което бе насрочено днес за 13.30 часа, беше отложено за 14.00 часа заради отсъствието на преводач. Защитата на обвиняемия обжалва мярката "задържане под стража".

Oще по темата

"Съжалявам, не помня нищо", каза отново 53-годишният Ралф Сундберг на влизане в съда.

"Моят брат е тук, може да ми помогне с пари. Аз не съм престъпник, не съм зъл човек и няма да избягам", оправда се шведът.

Сумата вероятно трябваше да впечатли съда. "Какви пари имате?", попита окръжният съдия Събчо Събев като уточни, че не се интересува за финансовото състояние на чужденеца в лично качество.

"Аз и брат ми имаме общо 30 000 лева, имам и повече пари", отговори Сундберг, цитиран от "24 часа". В залата стана ясно, че въпросите на магистратите за финансовото положение на чужденеца са свързани с исканата от адвоката му мярка парична гаранция.

Съдия Събев обясни, че делото по същество срещу Сундберг най-вероятно ще приключи до десетина дни и е важно да се знае дали за този период от време чужденецът може да се издържа в България.

"Извинявам се на всички, но не помня. Чувствам се много засрамен", бяха последните дни на 53-годишния швед в съда. Според прокуратурата обаче е важно Ралф да остане в ареста, тъй като за обвинението, което му е повдигнато, не се допуска да му бъде наложена забрана за напускане на страната.

С оглед чистото съдебно минало на Сундберг и останалите обстоятелства по делото най-вероятно наказанието му ще бъде административна санкция и той ще бъде освободен от наказателна отговорност, коментира служебният му защитник адв. Петя Черанаева.

Преди седмица съдът остави Ралф Сундберг в ареста. Той е обвинен, че е наранил камериерка в хотел в Слънчев бряг. Той е бил пиян и сритал жената в лицето и главата.

В крайна сметка Бургаския окръжен съд реши да остави в ареста Ралф Сундберг. Обвинението обаче настоя чужденецът да остане в ареста, тъй като имало опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие. Тези мотиви бяха приети и от съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 6 години

С тези 30 бона да плати на съкафезниците от затвора да го опъват по-леко.

51

Анонимен

преди 6 години

До ПравосъдиеМи то сивото е електорат бе, колега. На електорат посяга ли се? Нали после "ше е искАл да гласува, ама нема да е имАл желание"...

50

Анонимен

преди 6 години

Значи имаш 30 000 лв и можеш да риташ когото си поискаш? Само затвор и обещетение ще прекратят мераците за ритане в състояние на "алкохолно" опиянение.И забрана да посещава България.

fallback