Снимка: Кадър Bulgaria On Air
fallback

Има ли правно основание двама от бандата "Наглите" да излязат на свобода? Преди седем месеца такова не е съществувало дори за излизането им в домашен отпуск, а днес те се пускат предсрочно, обясни главният редактор на вестник "168 часа" Слави Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца ще бъдат пуснати за добро поведение много преди да са изтекли присъдите им, стана ясно вчера. Двамата са част от бандата за отвличания, държала в плен и измъчвала хора, очаквайки откуп от близките им.

Oще по темата

"Аз не съм изненадан от тази новина. Още през септември имах информация, че се готви домашен отпуск на Йожи и изпратих имейл с въпроси към управата на Софийския затвор дали това е така", разказа Слави Ангелов.

Той обясни, че е получил отговор как няма никакви правни основания това да се случи.

"И, изведнъж, 7 месеца по-късно се оказва, че не даже домашен отпуск, а се готви неговото освобождаване", учуди се Ангелов.

Адвокат Людмил Рангелов също коментира темата в Bulgaria ON AIR и твърди, че Ивайло Евтимов-Йожи от правна гледна точка е изтърпял повече от половината си присъда, намалявайки престоя си в затвора чрез признаване на два работни дни за 3 дни лишаване от свобода.

"На практика той има малко повече от 7 години да изтърпява присъдата си, а е осъден на 18. Така че той е излежал повече от половината, на база труда и това е основанието да бъде освободен. Но по процедурата се изискват и други условия", уточни Рангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

9689

преди 6 години

Като нямаш богати тъстове и почнеш да крадеш си нагъл.

24

Анонимен

преди 6 години

С право ни се подиграват съседните държави. Не можем с нищо да се оправим - престъпниците на свобода, корупция в съдебната система, срината икономика. Нещо върви ли тук в страната?

23

Анонимен

преди 6 години

По нормално е бандюгите да се притесняват че излизат от затвора. Ако пострадалите са мъже, могат да ги посрещнат подобаващо. Но ако са гузни, сигурно ще се спотаят.

fallback