Снимка: архив Булфото
fallback

Високите цени на винетки остават, реши окончателно петчленен състав на Върховния административен съд, който отхвърли жалбата на неправителствени организации и граждани срещу последното поскъпване на стикерите.

Цените на винетките бяха увеличени в началото на 2016 година и останаха в сила и тази година.

Годишната винетка за лек автомобил е 97 лева, месечната и седмичната са съответно 30 лева и 15 лева. Тези тарифи бяха отменени от съда на първа инстанция през юли миналата година.

Oще по темата

Те бяха атакувани с мотива, че не са били подложени на обществено обсъждане.

Според подателите на жалбата е било нарушено правилото – проектите на постановленията на Министерския съвет и мотивите към тях да се публикуват в интернет и да се даде най-малко 14 дни на заинтересованите от предлаганите изменения да изразят становище.

Днес петчленният състав на ВАС отмени решението на тричленния от миналата година.

Мотивът на магистратите е, че с последните изменения в Закона за нормативните актове обсъждането е част от процедурата по изработването на проекта. Затова и петчленката заключава, че няма нарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 6 години

Браво на ВАС - "независимият" съд показа на кого е пристанал и направил духово изпълнение. Винетките може да пъскъпват и без обсъждане, но минималната работна заплата остава, защото така иска Допус Ага. ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА, ТОВА Е ООД!

75

Охранителят-София

преди 6 години

Със всяко вдигане на цени ,вие обричате на геноцид един народ ,една нация ,погледнато въз основа на доходите на българина! Искренно се надявам да си понесете последствията от това престъпно деяние!

74

ant

преди 6 години

ne vaji kakvo e kasal tosi korumpiran mafiotski bg sad, zaradi koito bg e poslednata dupka na kavala v eu.na europeiski sad ste gi dadem sichkite vinetki i vinetkadjiikata Pavlova i plostaden bg sad.

fallback