Йоан Матев. Снимка: архив, Булфото
fallback

Йоан Матев, задържан за убийството на Георги Игнатов в "Борисовата градина", иска от Софийския градски съд да го пусне от ареста. Мярката му за неотклонение ще се разгледа в понеделник в 13,30 часа.

"На 2 месеца задържаните имат право да поискат промяна на мярката си и ние се възползваме", коментира пред "24 часа" адвокатът на Матев Станислав Гюров.

Oще по темата

Той обясни, че ще изложи по-подробно мотивите си в съда, след като се запознае с материалите по делото.

От ареста на 19-годишния студент до неделя Гюров не знаел какви действия по разследването е предприела прокуратурата.

Очаква се в понеделник да се разбере готова ли е експертизата на ножа, намерен в шахта, след като братът на Йоан - Марсел, посочил къде е оръжието. Изследването трябва да отговори на въпроса има ли ДНК от Игнатов и Матев. Възможно е да е направена и друга експертиза, която да каже може ли с този нож да е намушкан 15-годишният ученик. Според съобщение на съда Матев няма да присъства на мярката си за неотклонение.

Георги Игнатов бе убит на 2 юни 2015 г. в "Борисовата градина". Йоан Матев пък бе задържан на 20 февруари т.г., след като негова съученичка го разпознала като самотният бегач, чиито снимки СДВР разпространи след смъртта на ученика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Аз

преди 5 години

До ЗА БОГАЗа Дявола, няма да е смислово правилно, ако пише "в къщи", щото може да няма 2 къщи, че да ги обитава и двете. А може да живее в апартамент примерно, как ще го пуснат в къщи, и в кои къщи???

32

Това е наглост

преди 6 години

Какво по-обществено опасно от обирджия с нож,който ръга и убива посред бял ден,навръх сирените в чест на падналите за свобода?Колко стоят в затворите за кражба на ябълки или няколко кила желязо,и няма да излязат щот нямат връзки иадърчета..И майката,и бащата....

31

:) :)

преди 6 години

да го пуснат да си купи прашки и сутиен, че ще му трябват. Е и перука като бонус.

fallback