Снимка: Булфото

Бившия лидер на Национална организация "Малки български хора” Георги Софкин е арестуван и обвинен за хулиганство, съобщава "24 часа".

Окръжният съд в Стара Загора наложи днес постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” на Софкин, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура прокурор Нейка Тенева.

До ареста му се е стигнало заради хулиганското му поведение в сградата на съда в Стара Загора. Според съобщение на прокуратурата той нахлул там на 21 април и на висок глас поискал незабавно да му бъдат върнати вещи, които му били отнети след обиск в дома му, извършен на 14 април, както и да му бъде изплатено обезщетение.

Обискът бил направен заради друго разследване срещу него.

Заради отказ на служителката, Софкин се е разкрещял и я заплашил с уволнение. Използвал е и обидни думи. Поведението му е наложило съдебната охрана да се намеси, а Софкин бил арестуван.

Георги Софкин е с чисто съдебно минало, но срещу него се водят досъдебни производства за престъпления от общ характер - хулиганство, принуда и злоумишлени обаждания на тел. 112, отчетоха от прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase