Снимка: Dnes.bg
fallback

Пловдивският районен съд осъди на 6 години затвор Иван Евстатиев, предаде кореспондент на Dnes.bg. 

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча бе признат за виновен и по двете обвинения срещу него – изнасилване на 16 годишната Ирена Белухова и с напиването й с алкохол.

Oще по темата

Инцидентът стана през януари 2016 г. Присъдата си той прие мълчаливо, докато бащата на тийнейджърката сподели, че е доволен от решението на съда.

Магистратите постановиха Евстатиев да заплати и 10 000 лева обезщетение. 

Процесът срещу него се проведе при закрити врати, макар че всички - и близките на жертвата, и роднините на Евстатиев охотно коментираха подробностите от залата.

"Няма да коментирам!". Това бяха единствените думи на Евстатиев, след като чу присъдата. Адвокатът му Ташкена Колчева обаче заяви, че ще обжалва решението на съда.

"Според мен до тази присъда се стигна заради големия обществен отзвук и е се забеляза, че няма достатъчно факти за наказанието", каза Колчева след заседанието.

"Доволни сме, че има справедлива присъда, срамът за нас обаче остава", бяха думите на бащата на момичето – Георги Белуков.

Припомняме ви, че Иван Евстатиев бе арестуван през януари 2016 година, след като 16-годишната Ирина подаде жалба, че е била подмамена в хотелска стая от екскмета, който я напил и я насилил.

Евстатиев призна, че е имал сексуален акт с момичето, но той бил абсолютно доброволен от нейна страна.

Едно от основните неизвестни по делото бе медицинската експертиза, направена от съдебният лекар д-р Фингаров от Съдебна медицина в Пазарджик. По делото имаше две експертизи с различни заключения, като самият Фингаров заяви категорично, че момичето не е било девствено.

Опитите на защитата Евстатиев да го извади от ареста, се оказаха безплодни и въпреки здравословните му проблеми, той остана зад решетките.

Бившият кмет отслабна с 35 килограма, но всички съдебни състави прецениха, че състоянието на екскмета позволява той да дочака процеса в следствения арест. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 6 години

Трябваше да осъдят, макар и морално, също и родителите на това момиче, особено МАЙКАТА! Тя е била служителка на Евстатиев!!! Освен това, какво търси момиче на 15 години в хотелската стая на зрял мъж? Да гледа модни журнали ли? Айде стига вече. И двете страни са виновни, но родителите до края на живота си трябва да чувстват вина, а не да гледат да изкарат обезщетение.

61

Анонимен

преди 6 години

"Магистратите постановиха Евстатиев да заплати и 10 000 лева обезщетение."Е, целта е постигната. Цялата сага беше за едни облаги. Момичето не е било девствено (на 16 години), но не се е оплаквало за изнасилване. Явно е нямало платежно способен субект. Позор за родителите, раздухали този случай и обрекли дъщеря си на присмех до живот.

60

месара

преди 6 години

.......срамът за нас обаче остава.......! алоооу таткото , дъщеря ти на 16 г. вече със стаж с чичковци , а ти даже не си забелязал или си се правил че не забелязваш държането на дъщеря ти ! намерихте човек обаче да изкарате некой лев ! та за срамът - трябва да ви е срам , вкарахте човек в затвора . и пак питам : как може да напиеш някой насила , била е вързана и не е могла да се защитава или поне да вика ?

fallback