Снимка: архив, Булфото
fallback

Магистрала "Марица" е строена некачествено - върху глина, затова пропада и ще пропада, обяви инж. Илия Запрянов, зам.-шеф на надзора по изграждането на аутобана от Оризово до Димитровград.

Той коментира започналото прокурорско разследване за нагласена поръчка за допълнителни 51 млн. лв. за довършването на проекта. Проверка извършва и ОЛАФ.

Oще по темата

Според Запрянов лабораторията на Агенция "Пътна инфраструктура" е взимала проби по инструктаж на точно определени места и затова всички резултати показвали добро качество и на документи всичко било наред.

В сряда говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че срещу бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров вероятно ще бъде повдигнато обвинение. Вчера стана ясно, че той може да не е единственият обвинен.

Според Запрянов на магистралата дори били направени непредвидени по проект отбивка и път до село Златна ливада. От АПИ уточниха пред "Сега", че става дума за част от пътя към селото, който е бил временен - за строежа на магистралата, но не е разрушен впоследствие, за да се ползва при зимната поддръжка на аутобана.

След пропадането на терена през 2014 г. от застрахователното дружество "Дженерали" са отказали да изплатят застраховка, защото форсмажорните обстоятелства не били застрахователно събитие. Това наложило да се прави нова обществена поръчка, а не ремонтът да бъде даден директно на изпълнителя по договор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

чистачка

преди 6 години

Не крадат само от ГЕРБ. Всички крадем. Дори на т. хартия в някой ресторант се пипва....

50

христо

преди 6 години

Хора за затвора.......OLAF да идват в България и да ги тикат Герберчета по затворите ...

49

интерсен

преди 6 години

Масово в Европа фалираха държави - Гърция, Ирландия, Исланадия - вече и Португалия, Италия, Испания, а хората живеят 10 пъти по-добре от хората, които живеят в стабилната България. Те на това му викам парадокс.

fallback