Снимка: bTV
fallback

Окръжният съд в Пазарджик постанови ефективна присъда от 3 години и 6 месеца затвор за Иван Янакиев, който през декември 2015 г. блъсна и уби с автомобила си "Хамър" 70-годишен пешеходец на един от пазарджишките булеварди. 

Oще по темата

Янакиев е лишен от правото да има шофьорска книжка за срок от три години, пише bTV.

На излизане от съдебната зала подсъдимият коментира, че присъдата е справедлива, а адвокатът му оспори автотехническата експертиза и обяви, че ще обжалва.

Според експертизата колата на Янакиев се е движела с 84 километра в час в момента на удара.

Мъжът има над 15 наказания за шофиране с превишена скорост и наложена глоба за управление на автомобил след употреба на амфетамини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

бивш студент

преди 7 години

15 нарушения и един убит... и отива за 3 години и 6 месеца? Това само в България може да се случи. Ами този тип ще убие още някого! Господа съдии, ако той беше убил Ваш близък пак ли щяхте да сте толкова благосклонни?

24

само

преди 7 години

толкова ли ? я проверете от къде са парите за хамъра и да се допълни до доживотна

23

Анонимен

преди 7 години

Защо се стигна до този инцидент, защото системно е карал, като луд, колко акта има...защото за по-малко нарушения трябва да има по-сериозни наказания. За 1, 2 малки глоби все пак случва се, но след второто конфискация на автомобил, без книжка за 1 месец, ако продължава без книжка за 1 г. и така. Сложиха безумни глоби, с такива методи не се решават проблемите. В Германия до 10 км. е 10 Е. Ако не я платиш веднага след месец вече е двойна, при нас давност 2 години. Къде го има това и след 50 г.

fallback