Кадър Нова тв
fallback

Ямболската районна прокуратура се е самосезирала за случая на насилие в началното училище "Христо Смирненски" в града, съобщи окръжният прокурор Дойчин Дойчев.

Oще по темата

Както dnes.bg писа четвъртокласничка е станала жертва на насилие от страна на свои съученици. На видео се вижда как децата бият шамари на момичето, имало е и ритници в корема. Класната Таня Йовчева обаче определя инцидента като "игра" и "волност".

По повод на случилото се е назначена проверка за изясняване на фактите и обстоятелствата дали е упражнено физическо и психическо насилие върху четвъртокласничката, а също дали се касае за единичен случай или за системни посегателства.

Ще се проверяват и действията на длъжностните лица в учебното заведение по повод на констатирания случай, обясни Дойчин Дойчев.

Началникът на Регионалния инспекторат по образование Красимир Стоилов каза, че за разследването на случая вече има назначена комисия. По думите му записаното на видео клипа се е случило на 19 април, а директорът на училището Димитър Бояджиев докладвал на 21 април, след излъчването му по някои медии.

Стоилов допълни, че веднага е наредил на директора да напише доклад за произшествието. Бояджиев твърдял, че не е знаел какво се случва в ръководеното от него училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Пророк

преди 7 години

Нека да позная с вълшебното си кълбо Няма да има наказани или уволнени всичко ще приключи със смъмряне и ще чакат скандала да отшуми,след което всичко ще продължи по старому.Гнилоч и мръсотия е всичко в тази поникна яма бг.!

22

И.Попова

преди 7 години

Дъщеря ми беше учителка, запозната съм в детайли с възхода на тези двамата, както и с другия им приятел от най голямото училище Климент Охридски - Гено Стайков. Повече от 20 години той е директор, колко президенти се смениха,председатели той...е вечен! Тримата са отбор юнаци в Ямбол, събират се и си правят срещи където един друг си споделят челният опит в присвояване на средствата. Образованието е последната им грижа, всичко е само бутафория и имитиране на загриженост.

21

И.Попова

преди 7 години

Всички от Ямбол знаят на кого е човек този ..., директора- на гЕРБ!!! Инспектората по образование е в същото положение, същите са! Навсякъде е така в Ямбол,защо някои не искат да го проумеят? Ямбол е завзет изцяло от мафията, наречена политическа партия . Училището беше едно от най добрите, но преди много години,преди да дойде за директор този парашутист! Сега е клоака, където се разпространяват и наркотици по бял ден в двора му. Същото е и с директора на ОУ Любен Каравелов -Тодор Тодоров, комунист,кариерист от БКП, после от НДСВ и сега също като приятеля си от гЕРБ! Дъщеря ми беше учителка, з

fallback