Снимка: архив, БулФото
fallback

Конкретни данни за нарушения при финансирането на програмата за саниране поиска прокуратурата от регионалното министерство.

По-рано днес служебният регионален министър Спас Попниколов обяви в телевизионно интервю, че е сезирал прокуратурата за констатирани нарушения при разходването на публичен ресурс по програмата.

Сигнала Попниколов е подал до главния прокурор на 17 март. Този сигнал е изпратен по компетентност на Софийската градска прокуратура, уточняват от държавното обвинение.

Тъй като в сигнала не е посочено конкретно установен случай на нанесена вреда на бюджета при изпълнение на посочената програма, а са изложени неясни и неконкретни данни, на 6 април наблюдаващият прокурор от СГП е изискал от МРРБ конкретни данни за това дали са извършвани проверки във връзка с прилагането на програмата относно обновяване на конкретни обекти, на действията на определени длъжностни лица или фирми-изпълнители, съответно установена ли е нанесена вреда на държавния бюджет и в какъв размер, в резултат на кои действия или бездействия и от кои лица е причинена вредата.

Изискано е информацията да бъде придружена с копия от съответните документи.

Бившият регионален министър Лиляна Павлова коментира във Facebook, че Спас Попниколов е успял да компрометира и програмата за саниране. По думите й министърът вкарал в употреба "опорни точки" на БСП.

"Отново чухме за "високите цени на санирането", нищо, че те са определени въз основа на различни компоненти, наложени от пазарната икономика, и въз основа на експертизата на различни експерти на министерството. Отново чухме за "наддоговаряне" , "промяна на правилата"… Звучи познато, нали", посочваПавлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

Програмата не е саниране , а енергийна ефективност - подмяна на догрома и топлоизолиране.Нека все пак коректно да назоваваме.И да вярно е че цената е твърде висока но пък дограмата е все пак скъпа/ако е качествена/.

10

Анонимен

преди 7 години

Какви пазарни цени? Пазарните цени се прилагат когато се закупят 1,2,3 или 5 дограми. В случая, при този огромен обем цената на 1 бр. дограма трябва да е поне с 30% под пазарната. Същото важи за стиропор,дюбели, лепило,мазилка, ламарини и покривна изолация.Това е явна кражба.

9

ni moga

преди 7 години

И нИ мога да разбера как изобщо Свинетка, как, с какви очи се изказва? На фона на какво? Тя не разбра ли, че свинетките и паднаха в съда? *** какви очи трябва да имаш да излизаш, да се изказваш? *** къде са ти очите, ***?

fallback