Кметът на пазарджишкото село Бошуля Любен Христосков. Снимка: "24 часа"
fallback

Кметът на пазарджишкото село Бошуля Любен Христосков е възстановен на работа, след като преди 27 години е бил неправомерно уволнен от системата на МВР. Решението на Върховния административен съд е окончателно.

Любен Христосков е уволнен в началото на 1990 година. Тогава, по непотвърден сигнал на негови колеги, той нерегламентирано е придобил германски марки, с които си е купил автомобил втора употреба. Преди 27 години той е уволнен дисциплинарно като милиционер.

Днес съдът го връща на работа като полицай на предишната му позиция - автоконтрольор в КАТ- Пазарджик. Заедно с това той ще получи и обезщетение, предаде БНР.

Христосков е четвърти мандат кмет на Бошуля, но той е твърдо решен да се върне в системата, затова вече е депозирал и оставката си.

До три дни Общинският съвет в Септември трябва да назначи временен кмет, след което ще насрочи частични избори в Бошуля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

няма такава държава

преди 7 години

Баси далаверата!!!

46

Анонимен

преди 7 години

До реалистСам си си отговорил защо е предпочел да се върне.Точно тава ще стане- ще му платят обезщетенията за всичките години, после ще се пенсионира и ще си вземе и обезщетението за пенсиониране и после може да иде на някой остров да си харчи обезщетенията.

45

реалист

преди 7 години

Много интересно.27 години да чакаш правосъдие.Да предпочетеш КАТ пред кмет.Остава да му дадат и заплатите за 27 години и още 20 заплати при пенсиониране. Е, няма такава държава.

fallback